Lisinopril dosering

Lisinopril wordt toegediend in tabletvorm en komt voor in diverse doseringen. De dosering die wordt voorgeschreven verschilt per persoon en hangt onder andere af van het gebruik van andere medicijnen. Tabletten bestaan uit 5 mg, 10 mg, 20 mg en 30 mg.

Bepaling Lisinopril dosering

Lisinopril wordt vooral voorgeschreven om de bloeddruk te verlagen en als medicijn tegen hartfalen. De ernst van beide aandoeningen kan flink verschillen per patiënt. Afhankelijk van de ernst kan een bepaalde dosering worden voorgeschreven. Daarnaast kan lisinopril wisselwerkingen aangaan met andere medicijnen. Hierdoor kan het soms nodig zijn om een lagere dosering te nemen, dan normaal staat voor de aandoening. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina wisselwerkingen lisinopril.

Een dosering wordt dus erg specifiek afgestemd op de persoon, andere medicijnen en de reden voor gebruik van lisinopril. Over het algemeen zien we pas bij een dosering van 15 mg lisinopril per dag of meer bijwerkingen.

Dosis vergeten

Voor lisinopril is het van groot belang om consequent te zijn met de inname. Wanneer er regelmatig een dosis vergeten wordt, kan dat gevolgen hebben voor de sterkte van de werking van het medicijnen. Als u een dosis bent vergeten in te nemen moet u eerst kijken hoe lang het nog duurt voor u normaal gesproken de volgende dosis lisinopril zou innemen. Als dit over minder 8 uur is, slaat u de vergeten dosis volledig over. Duurt de inname van de volgende dosis nog langer dan 8 uur, dan kunt u de vergeten dosis alsnog (direct) innemen.